Om Mat for minimagen

Mat for minimagen er en blogg som er opprettet både for min egen del og for å dele oppskrifter med andre. Det er ingen tvil om at det å gjennomgå en Gastric Bypass medfører endringer i kosthold, og for mange en ny måte å tenke på når man lager mat. Gjennom å blogge om mine ulike materfaringer og oppskrifter, får jeg et arkiv hvor jeg kan samle mine matopplevelser, og forhåpentligvis vil de være til nytte for andre.

Jeg ble operert 15. Januar 2013 hos Aleris i Oslo, og har siden da jobbet med å bli kjent med den nye magen min – på godt og vondt. Jeg kommer ikke til å poste noe her som jeg selv har reagert negativt på, men det er viktig å huske på at alle minimager er ulike, og noe jeg tåler kan gjerne andre reagere på. 🙂

Selv om denne bloggen sikter mot mennesker som har gjennomgått overvektskirurgi er det absolutt ikke noe i veien for at alle som er opptatt av god, smakfull og sunn mat kan benytte oppskriftene.

 

Jeg setter stor pris på tilbakemeldinger og kommentarer, har du noe på hjertet, fyr løs!

Reklamer

30 thoughts on “Om Mat for minimagen

  1. Hei 🙂 for en super blogg du har:)
    Er selv operert på aleris for 4 uker siden og sliter litt med matlysten så ser fram til å prøve noen av dine oppskrifter om en ukes tid 🙂
    Skal også få kjøpt meg proteinpulveret du anbefaler 🙂

    • Heihå! Gratulerer med minimagen din. Begynnelsen kan være vanskelig for mange, både med tanke på matlyst og det å venne seg til den nye magen. Selv sleit jeg veldig på flytende og most etter operasjonen, men alt bedret seg veldig da jeg gikk over til vanlig mat igjen. Håper du finner noe du liker her inne!

  2. Hei!
    Fantastisk blogg du har! Koser meg såå med oppskriftene du deler, og har til og med begynt å like og lage mat nå,- noe jeg aldri har hatt interesse for før, så tusen takk 🙂

    Hvordan går det med deg etter operasjonen din? Gått ned mye og har du kommet i mål tid du ønsker å være?

    Jeg opererte for to måneder siden, og har mistet nesten 30 kg siden jeg startet med knekkebrødkuren. Håper på -30 til 🙂

    Gleder meg til flere oppskrifter! 🙂

    • Hei Trine!

      Så superkjekt å høre at du koser deg og har funnet matglede og glede på kjøkkenet, det gjør meg utrolig, utrolig glad!

      For et fantastisk resultat du har hatt så langt, det må du være kjempestolt av! Har det gått bra med deg? Jeg er selv av de heldige som ikke har noen nevneverdige plager etter operasjonen. Jeg har aldri opplevd dumping, men som du ser av bloggen er jeg enormt forsiktig med sukker. Heldigvis tåler jeg det aller meste av vanlig mat!

      Hittil har jeg et vekttap på 75 kg siden jeg startet på knekkebrødkuren. Jeg er ikke i mål enda, men har det ikke travelt, og fortsetter med de gode vanene og mye god, næringsrik mat.

      Jeg opplever selv en enorm matglede, og storkoser meg på kjøkkenet. Nå har det blitt en liten pause i bloggingen på grunn av eksamenstid, juleferie og oppstart av nytt semester. Dette semesteret tar jeg Mat og helse, og lærer masse kjekt jeg gleder meg til å dele fremover.

      Håper å høre fra deg igjen, det er så flott med kommentarer!

      Lisa

      • 75 kg er jo helt fantastisk!! Så flink du har vært! Jeg tar av meg hatten! 🎩

        Med meg har det også gått veldig fint. Jeg tok sleeve’n da,- ikke gbp, men forskjellene er jo ikke såå store 🙂 jeg har opplevd dumping, men det har vært av kakao og en liten smak av milkshake, så det blir for kraftig kost for meg. Tåler alt annet av mat, heldigvis, og har hatt minimalt med plager. Elles merker jeg også at hodet har endret seg etter operasjonen. Pepsi Max var jeg avhengig av, og det liker jeg ikke lenger. Sjokolade som også har vært en svakhet, holder det nå med en rute og ikke hele plata, og det er veldig deilig 😉

        Kjenner samtidig at jeg er litt utålmodig da,- i hodet mitt veier jeg 70 kg allerede, så vil helst at kroppen også skal følge etter NÅ! Hehe.

        Trener du mye? Jeg har alltid vært glad i å trene, selv da jeg var på mitt største, men kjenner at jeg ikke har så mye overskudd til det etter jobb, da matinntaket fortsatt er lavt, og jeg føler jeg har «mer nok» med å komme meg igjennom dagen. Har heldigvis en jobb der jeg er i mye aktivitet da, så jeg er ikke stillesittende heller, men stresser litt med det at jeg foreløpig ikke får trent som jeg ønsker..

        Klem!

  3. Hei!

    Så utrolig glad for at jeg fant denne bloggen, her var det mye som fristet og som etterhvert skal prøves… Ble selv operert for 5 dager siden og trenger helt klart mattips for minimage fremover 🙂 Tusen takk 🙂

  4. De to første dagene var smertefulle, men nå går det egentlig helt fint. Sykmeldt i 3 uker, men er allerede tilbake på skolen og trives. Får litt luft i magen når jeg spiser og litt av gassen sitter nok i enda (kjenner det i skuldra), men er i overraskende bra form 🙂 Spiser knekkebrød, barnemat, potetmos, laks osv nå, må bare tygges svært godt. Prøvd kokt egg, men det var ikke noe særlig, men fikk jo vondt i magen av det før operasjon også.. Blir bra når jeg kan begynne å forske litt mer. Håper magen vil tåle det meste 🙂

    Bloggen er bokmerket, og det var skikkelig fint å finne så mye fine oppskrifter beregnet på minimage, med mye proteiner og ikke sukker. Tommel opp!

  5. Jeg tok GBP 16.april 2013. Det meste har gått bra og jeg angrer ikke. Ble opr. på Aleris, Oslo, 5 år oppfølging. Det som er vanskelig for meg, er å vite hvor mye av de forskjellige rettene som er et måltid for meg nå. Er kanskje fremdeles i dietttenker .Er også redd for å spise for mye slik at opr. kan ødelegges, det har en jo hørt om. Jeg håper inderlig at dette skal være velykket, føler det som min siste sjanse til å holde vekten. Tar gjerne imot tips og råd:)

    • Så flott at det har gått bra hittil. Jeg har bevisst valgt å ikke skrive hva som er «en porsjon» fordi mitt inntrykk er at dette er så utrolig individuelt. Jeg merker også at jeg av og til ikke har peiling på hva som er rett mengde, men holder meg stort sett til en skive/to knekkebrød og andre måltider legges opp på en frokosttallerken/ en skål på 3-4 dl. Det er det jeg har funnet ut fungerer for meg og min mage.

      Du har jo 5 års oppfølging, og min erfaring er at ernæringsfysiologene på Aleris er supre og veldig flinke til å svare på e-post. Har du spurt dem om råd?

      I følge kirurgen jeg var på kontroll hos sist sa han at så lenge man passer på å spise små porsjoner hver 2-3 time, og ikke drikker til måltidene er sjansen for å mislykkes mye mindre. Han sa faktisk at de hadde forskning som viste at de som drakk til maten i gjennomsnitt spiste 24% mer enn de som ikke gjorde det. Ganske sykt!

      Til syvende å sist er det kun du som kan kjenne på din egen mage, men bruk de ekspertene du har tilgjengelig, det har du tross alt betalt for. 🙂

      Masse lykke til videre på reisen!

      Lisa

      • Hei igjen! Tusen takk for et veldig greit svar. Da ser jeg at jeg gjør en del rett i hvert fall. Jeg drikker ikke til måltidene og spiser hver 2.-3- time. Ja, ja får roe meg med det og ikke være så opptatt av mengde, men har ikke spist meg så mett noen gang at det har vært vondt. Så da håper jeg at jeg er på rett vei. Ha en fin dag :))

  6. Hehe, nå tror jeg du er tankeleser! 😉 kom nettopp inn her for å se om du hadde oppskrift på granola her, og jaggu- et rykende ferskt innlegg om granola! Takk for at du deler 🙂

      • Jepp! Neste oppskrift blir på sunne knekkebrød for minimagen, for det kunne jeg trengt en oppskrift på! 😉 hehe! Idag har dagen blitt brukt til å rydde bort masse altforstort tøy, og det er så gøy! 😄 nå skal jeg straks igang med å lage granola 😉

    • Så kjekt at du liker bloggen, det gjør meg superglad. 😀 Jeg kommer til å skrive et innlegg på søndag eller mandag om hvordan det har gått, og hvordan magen har føltes på de ulike stadiene. 🙂

  7. Hei 🙂

    Denne siden likte jeg veldig godt. Jeg er ikke operert, men har en naturlig liten magesekk som har fulgt med en ellers liten (kort) kropp. Jeg er også opptatt av et sundt kosthold og liker å lage ting fra bunnen, så seigmennene var en hit for meg 😀 Fantastisk å finne en blogg for små magesekker 😉

    • Hei og beklager så mye at det har tatt meg lang tid å svare deg. Av en eller annen grunn har jeg ikke fått varsel om nye kommentarer på lenge. 😦

      Så utrolig kjekt at du finner glede i oppskriftene mine! Bloggen min er ikke bare for minimager, men alle mager som liker sunn og god mat. 😀

  8. For en fantastisk blogg! Jeg ble operert for 4 uker siden og gleder meg til å prøve ut alt dette! Tusen takk for at du deler!

  9. Hei 🙂

    Så fin blogg, denne har jeg allerede lagret under favoritter! Er nå 1 uke unna min operasjon på samme sted som deg, og jeg gleder meg veldig! Har du skrevet noe her om mat for de første 5 ukene? Er ute etter tips og inspirasjon der også! Tusen takk for deling 🙂

    Mvh
    Linn

    • Heihå! Håper alt går bra med deg? Jeg har en del supper og smoothier på bloggen som vil egne seg godt i begynnelsen. Utover det kan du jo for eksempel spise sjokolademoussen jeg la ut i forrige uke når du kommer til most mat. 🙂 Ønsker deg masse lykke til fremover! 😀

  10. Hei😄
    For en super oppskriftsbok for oss «nye» med minimager 👍🏼😉
    Oppdaget siden i helgen, og tre oppskrifter allerede tatt i bruk – god mat for alle i familien!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s