Mager karamellpudding uten tilsatt sukker

Slurp! Dette er min versjon av karamellpudding. I stedet for en fløte- og eggeplommebasert kaloribombe, er denne laget med gelatin.

dsc04937

Ingredienser:
100 g tagatesse
1 dl kaldt vann
1,5 dl kokende vann

8 plater gelatin + vann til bløtlegging
3 dl Piano Zero vaniljesaus
5 dl lettmelk/ekstra lettmelk
1 dl varmt vann

0,5 dl kaldt vann rett før servering

Ha tagatesse og vann i en liten kjele. Kok til tagatessen karameliserer seg. Dette går plutselig veldig fort. Følg godt med. Når tagatessen blir gul-aktig tar du den av platen. Fortsett å rør godt. Hell i kokende vann mens du rører. (Blandingen vil begynne å fosskoke når du heller i vannet). Sett til side.

Legg gelatinplatene i kaldt vann. Bland vaniljesaus og melk godt. Når gelatinplatene har blitt myke, klemmes vannet ut av dem. Smelt gelatinen i 1 dl varmt vann (nykokt, men ikke kokende). Hell gelatinen sakte i vaniljesaus/melkeblandingen mens du rører godt hele tiden.

Ta 4-5 ss av den karameliserte tagatessen over i en annen beholder. Bland resten inn i vaniljesaus/melkeblandingen.

La karamellpuddingen stivne 4-5 timer i kjøleskap. Når den har stivnet, blandes den karameliserte tagatessen som ble satt til side med 0,5 dl vann. Karamellsausen helles over puddingen før servering.

Nam!

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s