Havrekjeksebrød

Jeg ble usikker på om denne oppskriften egentlig er på havrekjeks eller søte havreknekkebrød. Steketiden avgjør om du får myke kjeks eller sprø knekkebrød. Supergode og søte – helt uten sukker. Perfekt mellommåltid for de dagene hvor man vil ha noe søtt og sunt. Kan lett gjøres glutenfri ved å benytte glutenfri havregry og glutenfritt havremel.

Havrekjeksebrød

Ingredienser:
6 dl havregryn
2 dl havremel
1/2 dl tagatesse
1/2 ts salt
1 ts kanel (Kan sløyfes)
1 ss olje (Kan sløyfes om du vil ha sprø knekkebrød)
5 dl vann

Bland alt det tørre. Rør inn olje og vann. La røren svelle i ca. 10 minutter. Smør røren utover en bakepapirkledd stekeplate. Bruk gjerne baksiden av en stekespade for å lettere få det jevnt. Dunk brettet noen ganger for å få fordelt røren best mulig.

Stek 150 grader varmluft i 20 minutter. Bruk pizzahjul og del opp i ønsket størrelse. Stek videre i 40 minutter. Flytt over på rist og stek videre til de er så tørre som du ønsker.

Avkjøl på rist.

Så enkelt, så godt! Ingen kjevling og utstikking.

Tips: Når du skal dele opp kan det være lurt å begynne på midten. Del i to, for så å dele hver del i to osv. Det gjør det lettere å få jevn størrelse. 😀

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s